Jestliže vám pro četbu křesťanského internetu nezbývá čas na čtení Bible, nečtěte internet!

Farářské střípky

151. Bude ateistická rebelie? Výjimku z nočního zákazu vycházení dostaly půlnoční Vánoční mše, ale ne Silvestrovské oslavy.

150. Roky jsme řešili, jaké to je, když muslimské ženy nosí zahalené obličeje. S koronavirem a rouškami jsme teď do toho experimentu byli vtaženi všichni.

151. Nazval svou firmu Boží střecha, chce tím naznačit, že staví střechy fakt skvělé. A když se to nepovede nebo nestihne, máte z postele výhled na boží střechu v pojetí trampském.


DALŠÍ "STŘÍPKY" JSOU VE SLOŽKÁCH VPRAVO

Musíš zmáčknout křížek

Navštívit mě přichází můj svérázný nevěřící přítel. Očekávám ho, a tak i vím, že je to on, koho slyším dole u mezidveří mačkat číselný kód. Zřejmě ho spletl, protože zkouší další a další číselné kombinace. Ale dveře se neotvírají a on se tam vzteká.
Jdu za ním a vysvětluji: „Když ta čísla spleteš, nemá smysl vyťukávat další. Musíš stisknout křížek.“ Vtom si uvědomím krásnou víceznačnost těch slov, a tak si ho dobírám:
„Víš přece, že jsi na faře. Když se spleteš, musíš stisknutím křížku přiznat svou chybu. Teprve pak to můžeš zkoušet znovu.“
„Nikdy nepřiznám svou chybu,“ říká mi i on napůl v žertu.
A já se na něj usmívám: „Však tě znám, právě proto jsem tě přišel zachránit.“