Jestliže vám pro četbu křesťanského internetu nezbývá čas na čtení Bible, nečtěte internet!

Farářské střípky

151. Bude ateistická rebelie? Výjimku z nočního zákazu vycházení dostaly půlnoční Vánoční mše, ale ne Silvestrovské oslavy.

150. Roky jsme řešili, jaké to je, když muslimské ženy nosí zahalené obličeje. S koronavirem a rouškami jsme teď do toho experimentu byli vtaženi všichni.

151. Nazval svou firmu Boží střecha, chce tím naznačit, že staví střechy fakt skvělé. A když se to nepovede nebo nestihne, máte z postele výhled na boží střechu v pojetí trampském.


DALŠÍ "STŘÍPKY" JSOU VE SLOŽKÁCH VPRAVO

Veselý pohřeb?

Leží to v mé poličce jako časovaná bomba. Kdesi jsem totiž prozradil, že několik málo starých lidí ze sboru za mnou během let přišlo, aby mi řekli, jaký má být jejich vlastní pohřeb, jaké písně na něm mají zaznít a podobně. Na tento popud pak za mnou přišel i onen bratr, ovšem sotva čerstvý důchodce, veselá povaha. A říká mi: „Bratře faráři, já bych si přál pro sebe pohřeb veselý, s cimbálovkou a nějakým humorným povídáním.“ Jeho nápad se mi docela líbí, docela si i takový pohřeb dovedu představit. A on mi to jednou za čas připomene: „Bratře faráři, buďte připravený! Rodina s tím nebude souhlasit, budou protestovat, ale řekněte jim, že to bylo opravdu mé přání.“