Jestliže vám pro četbu křesťanského internetu nezbývá čas na čtení Bible, nečtěte internet!

Farářské střípky

151. Bude ateistická rebelie? Výjimku z nočního zákazu vycházení dostaly půlnoční Vánoční mše, ale ne Silvestrovské oslavy.

150. Roky jsme řešili, jaké to je, když muslimské ženy nosí zahalené obličeje. S koronavirem a rouškami jsme teď do toho experimentu byli vtaženi všichni.

151. Nazval svou firmu Boží střecha, chce tím naznačit, že staví střechy fakt skvělé. A když se to nepovede nebo nestihne, máte z postele výhled na boží střechu v pojetí trampském.


DALŠÍ "STŘÍPKY" JSOU VE SLOŽKÁCH VPRAVO

To teď byla moje zpověď

S jedním mým přítelem jsme si u nás doma ve dvou sedli na celý večer. A mluvili docela volně, já jsem se zajímal o jeho povolání a zkušenosti, on mě zase prostě bral jako faráře – v jeho chápání jako toho, kdo umí naslouchat. A mluvili jsme taky o jeho manželství a o jeho manželce. Už dlouho jsem totiž projevoval upřímnou starost, že to doma nemají nijak ideální, že se navzájem spíše míjejí. A teď večer, když jsme jako chlapi spolu už déle seděli, začal mi nakonec vyprávět i o svém sexuálním životě, a takto se mi snažil zdůvodnit, proč se s ženou odcizili. Když mi to líčil, úplně jsem cítil, jak vše říká se vzrušením, že se může otevřít, snad i s úlevou, že může nahlas říci, co pravděpodobně ještě nikomu neřekl. Jeho žena je chladná, on by potřeboval více doteků a vzrušení a tělesné blízkosti. Tato touha ho proto často žene do náruče jiných žen. Když domluvil, tak se na mne podíval a pro sebe vše pojmenoval: Tak, to teď byla moje zpověď. – A já jsem chvíli mlčel, potom poděkoval za důvěru, a následně jsem se mu citlivě snažil vysvětlit, že jsou i věci intimnější než sexuální život. Že jsou věci, které o sobě skrýváme a tajíme ještě důkladněji.